Премиерът на Австралия нарече социалните мрежи дворец на страхливеца“, твърдейки, че

...
Премиерът на Австралия нарече социалните мрежи дворец на страхливеца“, твърдейки, че
Коментари Харесай

Австралийският премиер: Социалните мрежи се превърнаха в „дворец на страхливеца“

Премиерът на Австралия назова обществените мрежи „ замък на страхливеца “, потвърждавайки, че платформите би трябвало да се третират като издатели, когато се разгласяват неидентифицирани оскърбителен мнения, съобщи „ Ройтерс “.

Коментарите на Скот Морисън допускат, че той би предпочел компании като Фейсбук да бъдат подведени под отговорност за клюка що се отнася до наличие, оповестено от трети страни – позиция, която би могла да затвърди статута на Австралия по тематиката.

Върховният съд на страната постанови предишния месец, че издателите могат да бъдат подведени под отговорност за обществени мнения в онлайн конгреси, решение, което опълчи Фейсбук и новинарските организации и провокира паника във всички браншове, които се ангажират със обществените медии.

„ Социалните медии се трансфораха в замък на страхливеца, където хората могат да отидат, да не споделят кои са, да унищожат живота на хората и да кажат най-гнусните и обидни неща на хората и да го създадат безнаказано “, сподели Морисън пред кореспонденти в Канбера.

По-късно представител на Фейсбук разгласи, че платформата поддържа „ модернизирането на единните австралийски закони за клюка “, както и че се надява на по-голяма изясненост и сигурност в това отношение.

Австралия преглежда закона си за клюка, като след измененията, засягащи издателите, американската телевизия CNN блокира достъпа на австралийци до страниците си във Фейсбук, базирайки се на угриженост по отношение на отговорността за клюка. Местният клон на английския вестник „ Гардиън “ пък деактивира мненията под множеството публикации, оповестени в обществената мрежа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР